Lyan Zielhorst

Banner_Lyan Zielhorst2 

Lyan Zielhorst combineert een intensief management traineeship bij Pon, met een ronduit enerverende relatie met Nederlands topgolfer Joost Luiten. Het leven lacht de 26-jarige die in Wijk en Aalburg opgegroeide van alle kanten toe: living in the fast lane.

Vriendin van Joost LuitenAmsterdam 17 december 2013 Sportman van het jaar verkiezing 2013 in de RAI.
Wanneer Lyans werk het toelaat vliegt ze met haar vriend Joost (28) mee om bij een belangrijk toernooi aanwezig te zijn. Met volle teugen geniet zij van het internationale golfwereldje op het hoogste niveau. Toch houdt Lyan zich steeds één ding nadrukkelijk voor ogen: haar eigen carrière mag er niet door op het tweede plan komen.

Na de middelbare school in Drunen treedt Lyan in de voetsporen van haar vader en gaat zij Nederlands recht studeren aan de Tilburg University in Tilburg. Een belangrijk wapenfeit: zij is momenteel bezig met het schrijven van een spraakmakend artikel over de ontbinding van een arbeidsovereenkomst wegens wanprestatie op grond van het algemene verbintenissenrecht. Lyan schrijft haar artikel onder de hoede van universitair hoofddocent mr. dr. Harry van Drongelen (Department of Labour Law and Social Policy)

Zij voelt zich bij Pon als een vis in het water.

Management Trainee
Lyan kiest na haar studie heel bewust voor Pon Holdings BV, het Nederlandse moederbedrijf van een conglomeraat van bedrijven in o.a. de transportbranche. Als Management Trainee krijg je de kans om bij 3 verschillende bedrijven van Pon – zowel nationaal als internationaal een half jaar te werken. Lyan is gestart bij Volkswagen Bedrijfswagens in Leusden. Zij hield zich daar een half jaar bezig met propositie management en development. Met name gericht op branche benadering; gericht inspelen op de behoeften van de klant. Lyan voelt zich daar als een vis in het water. “Het familiebedrijf Pon hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Wat betreft productimplementatie staat Pon aan de top, of het nu om auto’s, wijn of de exploitatie van een golfcourse gaat. De lange termijnvisie staat centraal, het gaat om de inhoud. Dat spreekt me aan.”

Passion to Perform
Ze wordt door haar omgeving geprezen om haar sociale karakter, teamspirit, nieuwsgierigheid, gedrevenheid, passion to perform… Deze haar toegedichte karaktereigenschappen komen Lyan uitstekend van pas in Kopenhagen waar zij voor Pon Cat werkt aan een project dat gericht is op het vergroten van de omzet van Service & Parts. 


Golfclub Almkreek
Inmiddels zijn Lyan en Joost alweer acht jaar samen. De eerste vonk slaat over tijdens een jeugdtoernooi op Golfclub Almkreek. Joost laat er geen gras over groeien en vraagt Lyan al snel na hun eerste ontmoeting om met hem mee te gaan naar het grootste golftoernooi op Nederlandse bodem: de KLM Open. Saillant detail: Joost mist daar de cut met één slag. Of dat toen iets te maken had met de aanwezigheid van Lyan zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen…

Golf
Dat Lyan als single handicapper ook een aardige bal slaat, vindt zij een prettige bijkomstigheid in hun relatie. “Ik kan natuurlijk niet tippen aan zijn niveau, maar doordat ik hoofdklasse heb gespeeld, ben ik niet onbekend met de emoties die naar boven kunnen komen bij een goede of slechte ronde.”

Het stel deelt sinds enige tijd een appartement in Rotterdam. Regelmatig trekken ze er samen met het scootertje op uit, liefst naar zee. “Naast ons werk hechten wij allebei veel waarde aan het onderhouden van de sociale contacten met onze familie en vriendenclub. Ik heb graag mensen om me heen.” Lyan Zielhorst: een echt mensen mens!

 

Contactgegevens

 

 

 

Lyan Zielhorst

www.pon.com
lyan.zielhorst@pon.com

linkedin

Vakgebied

Handels- en serviceorganisatie  

Bekijk ook de andere vrouwen