Debora Kadijk

Banner_Deborah Kadijk3

Sporter Trainer Visionair  
‘Elke dag een stapje vooruit’. Het is de drijfveer van Debora Kadijk. En niet zonder succes, het bracht haar als beachvolleyballer in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta en in 2000 in Sydney. Naar de Olympische Spelen in Peking reisde ze mee als trainer. Ze ontwikkelde een trainingsmethode onder de naam Kadijk Beachvolleybal Start Systeem, en haar topopleiding Kadijk Beach University daagt kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen.

Haal het maximale uit jezelf, wordt gelukkig als je iets doet wat je leuk vindt.

Kadijk groeit op in een sportief gezin, op elf jarige leeftijd kiest ze voor de volleybalsport, als 17- jarige bereikt ze de Nederlandse top. Pas op 22 -jarige leeftijd komt ze in aanraking met beachvolleybal. “Haal het maximale uit jezelf, niet alleen om de prestatie zelf, maar omdat je gelukkig wordt als je iets doet wat je leuk vindt. Topsport is echt niet alleen een kwestie van talent, maar veel meer nog van discipline, inzet en motivatie”, zo vertelt Debora.

Innovatie
aDebora (2)“Het allerbelangrijkste is dat kinderen plezier hebben in de sport. Mijn dochter Raisa wilde op vijf jarige leeftijd al beachvolleybal spelen voor die jonge kinderen bestond geen methode. Ik merkte dat kinderen graag het liefste wedstrijdjes spelen en ik wilde graag trainingen geven. Ik ontwikkelde een trainings- en spelmethode onder de naam Kadijk Beachvolleybal Start Systeem, kortweg KBSS. Kinderen van verschillende niveaus, ook zonder ervaring, kunnen hierdoor tegen elkaar spelen. Ik heb mijn trainingen en de kinderen hun spel. Mijn inspiratie hiervoor haal ik ook uit andere sporten. Inmiddels heeft de wereldvolleybalbond FIVB interesse, laatst zijn we in Lausanne geweest voor een presentatie”. De KBSS methode is vastgelegd in een boek, en er is een speciale bal ontwikkeld. Ze werkt aan eenzelfde systeem voor beachvoetvolleybal, onder de naam Veyball.
Ook leidt Debora oudere (jeugd-)spelers op voor de nationale en internationale top. Zij doet dat met een intensief opleidingsprogramma onder de naam Kadijk Beach University. Naast de zandtrainingen is hier tevens aandacht voor voeding, sportmedische begeleiding, atletiek, kracht, mediatraining en mentale begeleiding.
Tot slot is Kadijk ondernemer, vennoot van Kadijk Beach VOF. Haar activiteiten zijn hierin ondergebracht. Zij geeft ook presentaties waarin de link wordt gelegd tussen topsport en het bedrijfsleven.

A way of life
Ondanks de sportieve successen als speler en trainer blijft Debora bescheiden. Ze maakt iedere week veel uren, vaak onbetaald. En staat nog altijd het liefst iedere dag in het zand als trainer. “Zeker de spelers aan de top maken veel trainingsuren, ze trainen twee maal per dag. Het is een ‘way of life’. Dat was in mijn tijd als topsporter niet anders. Veel trainen, zelfs in de regen. Op zoek naar sponsoren en dan nog werken tussendoor om nog wat te verdienen. Wanneer je het leuk vindt, is het niet zwaar. En blijf je echt niet op zaterdag in je bed liggen”.

 

Contactgegevens

 

 

 

Debora Schoon-Kadijk
Kadijk Beach
Laan van Welgelegen 72
4251 KM WERKENDAM
06-51580898

www.kadijkbeach.nl
debora@kadijkbeach.nl

twitter

Vakgebied

Sport  

Bekijk ook de andere vrouwen