Yvonne de Vries

Banner_Yvonne de Vries2

Schoonheidskoningin zit proppievol

Hoe komt een dame uit Assen in Wijk en Aalburg, begint een bedrijf en wint de Beauty Award 2013? Vragen, vragen, vragen. Ik ga op bezoek bij Yvonne de Vries (35). In het talud van de Maasdijk staat een flitsend bord: Beauty Boutique Lalana. Ik dompel me onder in de wereld van dé schoonheidsspecialiste van 2013, regio Zuid.
Yvonne de Vries strak in het zwart: zwart haar, zwarte oogschaduw, zwarte jurk. “Ik heb de hbo-opleiding operatie-assistente gevolgd in Leiden. Een jaartje of zeven in een ziekenhuis gewerkt, maar zocht een andere uitdaging. Mijn tante was ook schoonheidsspecialiste. Ik wist niet dat het zo leuk was! Ik had eerst een praktijk in Veen. Met mijn huidige partner Jan Bouman dit huis gebouwd.”

Fantastische mensen
Deze dame heeft al aardig wat van Nederland gezien. Moest je een inburgeringscursus volgen? “Ik vond het eerste jaar heel moeilijk. Die aparte humor en het bijzondere dialect. Ik verstond er bijna niks van… Maar als je eenmaal past dan zijn het fantastische mensen. Ze staan altijd voor je klaar. En ik zal zondags de was niet buiten hangen”, vertelt ze in sneltreinvaart.

Beauty Award
We vliegen richting de wereld van de schoonheid en de bekers. Hoe heb je die Beauty Award gewonnen? “Nou, ik ben vreselijk fanatiek en wil me onderscheiden. Ik heb me aangemeld voor de verkiezing en een reclamebureau ingehuurd. Een mystery guest kwam op bezoek. Ik mocht naar de finaleronde met de beste achttien van Nederland. Vakkennis, klantvriendelijkheid en sociale media spelen een rol bij de beoordeling. 

Ik wil me onderscheiden.

Specialiteit
Mijn specialiteit is huidverbetering, rimpels wegwerken, niet met botox, dat is troep”, zegt ze en ze gruwt. Eindelijk een verstandige vrouw! De namen van Monique van der Ven en Linda de Mol vallen. “Ik werk met de mesotherapie, een van de drie salons in Nederland. Dat is biologisch afbreekbaar. Noem het groen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. RTL zond de finale uit en sindsdien zit ik proppievol. Ik heb 40 procent meer klanten en ze komen van heinde en verre, mede dankzij Google.”

Afslanken
Wie mooi wil zijn moet (een beetje) pijn lijden. Veel vrouwen willen mooi zijn en blijven. Afvallen! Rimpels bevechten! Weg met de okselharen! Yvonne heeft een afslankapparaat. Strakker en slanker in één maand. Je hoeft niet eens te bewegen! De toekomst? “Ik ben zes dagen en vijf avonden open. We overwegen achter het huis een nieuwe salon te bouwen. Dan wil ik de beste schoonheidssalon van Nederland worden.”    

 

Contactgegevens

 

 

 

Yvonne de Vries
Beauty Boutique Lalana
Maasdijk 205
4261 AJ Wijk en Aalburg
0416-691302

www.lalana.nl
info@lalana.nl

linkedin facebook twitter

Vakgebied

Verzorging  

Bekijk ook de andere vrouwen