van der Straaten

Banner_ChantaldeFijter

Van der Straaten’s Assurantiekantoor: mensen tussen de mensen

Het wordt je niet opgedrongen. Maar het is er wel. Die sfeer. Dat warme welkom. De vriendelijkheid. Je voelt je op je gemak. Een thuisgevoel dat al begint bij de balie. ‘Kei welkom!’ Alsof je elkaar al jaren kent. En dan moet je nog naar binnen… Sterk als je dat zo aan binnenstappers weet mee te geven.

Het rendez-vous met directeur Bas van der Straaten zet zich voort onder dezelfde superlatieven. Gezellige, Hollandse zakelijkheid. Een mensenmens met twee benen op de grond die je hartelijk ontvangt op zijn Aalburgse erf. Met koffie en een koekje. ‘Wij zijn zuinig op onze dames aan de balie. Die visitekaartjes zijn goud waard’, duidt hij de cultuur van het bedrijf. ‘Tussen de middag wordt er samen geluncht. Wij zijn geen directeuren van stroppen.’ De spreker in ruitjesoverhemd en spijkerbroek hoeft niets meer te zeggen. Hier zit een ondernemer die je op zijn woord gelooft. Voor wie cijfers ongetwijfeld belangrijk zijn, maar mensen vooral ziet als ruggengraat van zijn bedrijf dat ‘behulpzaamheid’ en ‘klantvriendelijk’ hoog in het vaandel heeft.

Thuisgevoel dat begint bij de balie.

Archieven
En passant toch even de archieven openen. Het Werkendamse familiebedrijf werd in 1929 opgericht door Chris van der Straaten. Vanaf 1962 nam neef J.M. van der Straaten de firma over. Anno 2014 staan zijn zonen Bas en Jacco alweer veertien jaar aan het roer. Inmiddels werken er 25 enthousiaste mensen bij het assurantiekantoor. Al met al een indrukwekkende samenballing van 85 jaar met plezier verstand hebben van verzekeren. En hypotheken.

Tussen de ondernemers
Aan de Anjelierstraat startten de broers in september 2013. Met Angela op een sleutelpositie achter de ontvangstbalie en Jacqueline, Bert en Theo op kantoor. ‘In Aalburg zitten de ondernemers. Hier gebeurt het. Wij willen centraal en tussen de mensen zitten. Vanuit ons tweede bedrijf Biesbosch Assuradeuren, een volmachtkantoor, hebben wij tien volmachten van grote, gerenommeerde maatschappijen. Wij zijn dus een onafhankelijke tussenpersoon. Dat betekent kwaliteit én snelheid. Sluit hier maar een autoverzekering af en je krijgt de polis en de groene kaart gelijk mee. Dat is toch hartstikke uniek!’, glundert de Werkendammer in Aalburg die zo twee culturen verenigt. Wat de lokale politiek (nog?) niet lukt, regelen ondernemers kennelijk met meer gemak.

Vrouwen
Wie een podium heeft in een glossy met de titel “Vrouw en Altena” ontkomt niet aan een lofbazuin over ondernemende vrouwen. Voluit gemeend klinkt het: ‘Qua organiseren kunnen vrouwen heel punctueel werken. Dat zie ik op de schadeafdeling. Als er één onderdeel strak geleid wordt… Dat kunnen wij mannen niet. Wij zijn veel commerciëler en denken in hoofdlijnen. Vrouwen letten meer op details. ‘ Het is duidelijk. Dames zijn bij Van der Straaten duidelijke smaakmakers. ‘Een vrouw over de vloer maakt het huis toch anders.’

Contactgegevens

 

 

 

Van de Straaten’s Assurantiekantoor
Mesland & Van Randwijklaan 49
4251 VT Werkendam
0183-0501598

Anjelierstraat 35
4261 CJ Wijk en Aalburg
0416-724600

www.vanderstraaten.nl
info@vanderstraaten.nl

Vakgebied

Dienstverlening   

Bekijk ook de andere vrouwen