Desirée Leijdens

Banner_DesireeLeijdens2

Eten is beleving

Beleving! Een verrassend en innovatief bedrijf in Dussen: Taste and more! Ik zit met Desirée Leijdens in een kelder met bar van Kasteel Dussen. Taste and more huurt de vleugel sinds 2013 van het Monumentenfonds Brabant. Burgerzaal, trouwzaal, kelder. Voor bruiloften en partijen, culinaire events om in stijl te blijven. Hoe de Werkendamse Desirée Leijdens (28) en kok Rob van den Broek (34) elkaar vonden, is een bijzonder verhaal. In één van de hallen van de voormalige Machinefabriek Van Andel werken ze aan hun andere droom: de eetbeleving.

Wees realistisch, denk het onmogelijke’

“Rob doet een beetje denken aan Jamie Oliver. Een jonge chef met passie. Als Rob vertelt krijgt iedereen trek! Hij richtte in Zevenbergen Taste op. RTL was voor Live & Cooking op zoek naar een flitsende kok. Rob kwam niet door de screentest maar wel in de culinaire redactie. “We mochten voor Unilever een presentatie houden op beurzen. En zo ging het balletje rollen”, vertelt Desirée en dat smaakt naar meer. ‘Wees realistisch, denk het onmogelijke’, schreef de Duitse filosoof Ernst Bloch en dat voel ik in deze kelder. De mens als initiatiefnemer, niet als cynicus. Desirée Leijdens – zwart haar, inspirerend hoofd, zwarte jurk – kun je om een boodschap sturen. Ze had een bijbaantje bij diverse regiorestaurants en wist genoeg. Van een goede gastvrouw wordt iedereen blij…

1“Ik heb de hogere hotelschool gevolgd. We woonden in Breda, daarna tijdelijk in de Kurenpolder, en we raakten verliefd op een huisje aan de Baan. We groeiden uit ons jasje in Zevenbergen en liepen tegen een lege fabriekshal in Dussen aan. Daar zijn we met z’n zessen begonnen. Intussen werken er 21 betrokken mensen onder wie negen koks. Taste and more (catering and events). We zijn de vaste cateraar voor onder meer het Chassé Theater en de Grote Kerk in Breda. Voor Wylax Woudrichem maken we sauzen. Het Amphia Ziekenhuis bestelt elke dag lunches en buffetjes. Dat geeft vastigheid.”

Spelen de voedselfraude en de gezondheidsrage Taste and more in de kaart? Het is blijkbaar de hoogste tijd voor nieuwe wegen. “We werken met streekproducten, dichtbij en duurzaam. En we voegen beleving toe aan catering. Een vraag van een klant wordt heel flexibel bekeken. Een jong interactief team verzorgt presentaties voor grote merken als Unilever (Knorr, Bertolli, Conimex) en Friesland Campina. Op beurzen zien we trends en vertalen die in onze catering.” Niets wijst, behalve de bar, op een kasteelkelder-proeverij, maar dat kan dankzij Taste and more in een handomdraai veranderen. Rob legt de lat hoog en Desirée wil beleving. 

 

Contactgegevens

 

 

 

Desiree Leijdens

Taste Food BV

Loswal 5a
4271 BA DUSSEN
  
0416-394244

www.taste-and-more.nl
desiree@taste-and-more.nl

facebook

Vakgebied

Events & Catering  

Contactgegevens

 

 

 

www.kasteeldussen.nl
facebook 

www.masonjar.nl 
facebook

 

Vakgebied

Events & Catering  

Bekijk ook de andere vrouwen