Ramona Treffers

Banner_Ramona Treffers2

Ramona Treffers (24) is een visuele verhalenverteller. Als je naar haar illustraties kijkt, ben je even op reis in haar romantische en dromerige wereld. Het is net alsof je in een sprookje stapt. De talentvolle illustrator is dan ook 24 uur per dag aan het werk. Als ze niet fysiek aan het tekenen is, vormen in haar hoofd de mythische beelden die later op papier of de computer verschijnen.

Je gaat op reis in haar romantische  dromerige wereld

Animator. Dat wilde Ramona eerst worden. Maar het stilstaande beeld bleek toch interessanter. De richting illustratie aan de kunstacademie St. Joost in Breda was toen snel gekozen. Ramona: “Illustreren is niet alleen mijn werk. Het is ook een hobby, een manier van leven. Mijn passie. Het is datgene wat ik het liefst doe. Potlood of Wacom-pen zijn daarom altijd binnen handbereik!” Door gebruik te maken van details in landschappen en karakters creëert ze haar dromerige en filmische beelden. Hoewel de werken vrij divers zijn, is er altijd een thema dat terug blijft komen in haar illustraties. “Vrijwel altijd gaat het over een personage die onderweg is of een bepaalde reis maakt. De emoties en gevoelens van zo’n personage en de grootsheid en schoonheid van de natuur probeer ik met name weer te geven.”

Als freelancer werkt Ramona bij verschillende organisaties. Meestal op locatie. Concept ontwikkelingen voor (animatie)films, games, (kinder)boeken, beeldverhalen en stationery worden voorzien van haar illustraties. Daarnaast exposeert ze met haar werk. “Ik heb meegedaan aan de Kunstroutes in Woudrichem en Aalburg. Naast dat ik mijn werk exposeerde,  tekende ik daar ‘live’.  Zo konden de bezoekers zien hoe mijn werk tot stand komt. Als iemand mijn werk mooi vond, konden ze het direct meenemen.” Ramona’s illustraties zijn namelijk te koop op o.a. kussens en mokken. Waarschijnlijk zijn de magische illustraties later ook in een animatiefilm of kinderboek te vinden. Bijvoorbeeld in een boek over het olifantje Bamboo en zijn vriendje Kota waar ze nu al mee bezig is. Want als ze daar een verhaal bij schrijft, kan het zo naar de drukker. 

Ramona heeft een webshop. Begin hier met winkelen of klik op onderstaande artikelen. 

Webshop1       Webshop2       Webshop3       Webshop4       Webshop7       Webshop6       Webshop9       Webshop5       Webshop11       Webshop10

Contactgegevens

 

 

 

Ramona Treffers
Ramona Treffers Illustration & Design
Meidoornlaan 5
4286 CV Almkerk
+31 (0)6 57 24 30 53

www.ramonatreffers.com
info@ramonatreffers.com

linkedin facebook pinterest tumblr

Vakgebied

Creatief – Illustratie  

Bekijk ook de andere vrouwen