Paula Jorritsma

Banner_PaulaJorritsma2

Historica gelooft in Altena-brede beweging

Een stoere historica. Paula Jorritsma (46) komt de bocht om op een Zweedse oorlogsfiets. We fietsen al koutend naar ons lunchadres. Dat wordt uiteindelijk, na tal van dichte deuren, de lunchroom naast de hervormde kerk. Een Friezin verliefd op een Brabander en Brabant. Ze werkte 20 uur per week als historica bij het Streekarchief van het Land van Heusden en Altena. Uit het niets, nou ja, werd ze wethouder voor Progressief Altena in Woudrichem.

 Laten we denken in kansen.

Sportieve idealist
aSportivily TrailRun  in de Biesbosch WerkendamWe zitten tussen klokgelui, een begrafenisstoet en de opnamen voor dokter Tinus. Eerst een lofzang op ons eiland. “Veel kleine kernen en sterke sociale structuren. Een goede basis om de nieuwe zorg in te bedden.” Woudrichem heeft een sportieve wethouder. “Ik beweeg bij Altena Road Runners. Als ik wethouder ben zonder hard te lopen komt het niet goed. Ik ben graag buiten, hou ook van wandelen en fietsen. Beleef er lol aan en dat geeft energie”, zegt ze met opgeruimde blik. Geen spoortje spanning over de politiek. We gaan direct maar het diepe in over een andere passie, de energierevolutie. “Op eigen initiatief heb ik een dag een transitiecursus van hoogleraar Jan Rotmans gevolgd. Ik ben een fan van hem en ga voor een duurzaam bestaan. We moeten naar een nieuwe samenleving, maar het goede behouden, ik ben niet tegen tradities.” Paula Jorritsma zet tijdens de goddelijke zit naast de kerk haar zonnebril op, haar zonnebril af. Ze kijkt me doordringend aan. Een blonde lok vertroebelt af en toe het zicht. Haar woorden vallen binnen. Zo’n kordate historica in de strooppot van de politiek… Is dat wel verstandig? “Ik ben een idealist. Progressief Altena past het best bij me. Het is een Altena-brede beweging. Ik zie geen enkel obstakel om te fuseren, hoewel er best verschillen zijn. Laten we denken in kansen! Er staat ons wat te wachten. Woudrichem moet een voorbeeld worden voor het eiland.”

1Altena
Haast iedereen zwaait naar Paula Jorritsma. Haar Zweedse oorlogsfiets glimt als een powerbike. Nee, ze zal als wethouder niet van de gouden bergen zijn. Terloops een ergernisje. Ze stoort zich bij tijd en wijle mateloos aan de regels. “Gaat er iets mis? Regels! Je kunt het leven niet dichttimmeren. We slaan door!” Het heden komt voort uit het verleden. Ze heeft een eigen onderneming (Kommunikaasje) en verdiept zich regelmatig in het Brabantse erfgoed. De door filosofe Joke Hermsen zo vurig gewenste nieuwe bevlogenheid zit tegenover me. Als uitsmijter de visie van burgemeester Arie Noordergraaf die ze van harte ondersteunt. “Een verlichte SGP’er, en een gedegen, ervaren bestuurder. Hij ziet 1 Altena op 1 januari 2019.”      

 

Contactgegevens

 

 

 

Paula Jorritsma
Progressief Altena
Buitendijk 10 
4255 GV Nieuwendijk 
06 5475 6290

www.progressiefaltena.nl
paula@progressiefaltena.nl

facebook twitter

Vakgebied

Politiek  

Contactgegevens

 

 

 

Jorritsma Kommunikaasje
Rijkswal 5
4285 AC Woudrichem
06 5475 6290

www.kommunikaasje.nl
paulajorritsma@cs.com

linkedin twitter

Vakgebied

Communicatie  

Bekijk ook de andere vrouwen