Nieske Hak

 

Nieske Hak (29) wist het zeker: ze wilde de reclame in en mensen raken met teksten. Na de studie Communicatie, copy en concept in Eindhoven volgde ze daarom een masteropleiding in Amsterdam: de Hallo Academie voor toegepaste creativiteit. Nieske: “Het was keihard werken. Maar ik heb er super veel geleerd en was verliefd geworden op de stad. 5 jaar heb ik hier gewoond en bij verschillende reclamebureaus gewerkt. Ik was samen met een artdirector verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van reclame campagnes. Voornamelijk online. Je kunt dan echt een specifieke doelgroep in beweging brengen.”

Ieder concept is verschillend, als het maar mensen emotioneel aan merken verbindt.”

De liefde heeft Nieske ook weer terug naar Brabant gebracht. Ze woont nu samen met haar vriend in Den Bosch. Ook werkt ze hier ook als freelancer bij reclamebureaus en rechtstreeks voor organisaties. Haar passie is om campagnes te maken waar mensen iets aan hebben. Nuttige communicatie noemt ze het. “Ik wil verantwoordelijk zijn voor creatieve concepten die er toe doen. De uitkomst kan alles zijn. Van advertentie tot app. Van commercial tot online tool. Van gedichtje tot product tot event (waar mensen niet perse iets hoeven te kopen). Ieder concept is verschillend, als het maar mensen emotioneel aan merken verbindt.”

Naast het bedenken van concepten, inspireert deze jonge onderneemster andere vrouwen. Een voorbeeld is de site www.sisters-for-sisters.nl die ze samen met haar zus Sanne heeft opgericht. Hier schrijft ze artikelen over hoe je je leven iets (mint)groener kunt maken. Ook werden ze door Stichting jonge ambtenaren gevraagd om een workshop te geven tijdens de ‘jonge ambtenaren dag’ in Den Haag. “Er zijn genoeg geiten wollen sokken sites over duurzaam leven. Maar het is niet oudbollig. Groen is hip. We weten dat veel vrouwen wel willen, maar niet weten hoe ze bewuste keuzes moeten maken. Wie weet bijvoorbeeld waar de kleding die je nu draagt vandaan komt? Op onze site zie je bijvoorbeeld snel welke merken fair werken. Dat zit toch veel lekkerder!”

Naast de inspiratiesite hebben de zussen in december 2013 Studio YAY opgericht. Met deze studio maken ze mensen happy met trouw- en geboortekaarten, crafts, fotografie en iedere andere vorm van creativiteit. “Alles wordt eerlijk, in kleine hoeveelheden en eco-vriendelijk gemaakt. Daarnaast gaat een percentage van de opbrengst naar een goed doel. Het klinkt idealistisch, maar wil graag de wereld een stukje mooier maken. Want veel druppels laten uiteindelijk een emmer overstromen!”

 

Contactgegevens

 

 

 

Nieske Hak
Are we there yet – Concept & copy
Poort van diepen 5
5211 EE Den Bosch
0630415168

www.arewethereyet.nl
www.sisters-for-sisters.nl
www.studioyay.nl
nieske@arewethereyet.nl

linkedin twitter insta pinterest

Vakgebied

Conceptontwikkeling en copywriting  

Bekijk ook de andere vrouwen