Janinja Olivier

Banner_JaninjaOlivier2

Als kind wist Janinja Olivier (24) dat ze grafisch ontwerpster wilde worden. En ook dat ze een eigen bedrijf wilde oprichten. Na het afronden van de St. Joost Academie te Breda heeft ze beide dromen waargemaakt.

Grafisch ontwerp is puur visuele communicatie. Onderdelen mooi maken, één geheel. Zelfs tekst ziet Janinja als beeldend onderdeel. Janinja: “ De visuele vormgeving van producten en diensten schieten er vaak bij in. Maar in deze tijd heeft een organisatie maar 5 seconden de tijd om aandacht van klanten te trekken. Sms en appjes, social media en de vele reclames leiden af! Een krachtige en passende identiteit is daarom van groot belang.” Tevreden is Janinja pas als alles klopt. Ze wilt organisaties en merken trots maken. Elk bedrijf heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen identiteit. “Ik bedenk, ontwerp en creëer een passend ontwerp, zodat deze identiteit kan gaan stralen. Altijd in samenwerking met de ondernemer. Want elke ondernemer weet hoe zijn product of dienst in elkaar zit en weet daarom vaak al heel goed wat hij wil bereiken. Maar hij of zij is niet opgeleid om deze kennis om te zetten in een pakkende visuele communicatie.“

Ons team staat samen sterk

Drukwerk wordt steeds minder belangrijk. Het tijdperk is gekanteld en de nadruk ligt voornamelijk op internet. Beweging is daarbij erg belangrijk. Nieuwe media zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. “Bedrijven kunnen hier handig op inspelen. Bijvoorbeeld met het inzetten van motiongraphics. Ik heb een netwerk van enthousiaste ontwerpers, animators, copywriters en illustrators om me heen om samen zo’n film te kunnen maken. Omdat we allemaal jong zijn, kan en durf ik te zeggen dat we een krachtig en inspirerend team zijn. We weten wat werkt en zijn gevoelig voor trends. Ons team staat samen sterk, zodat we een product kunnen af leveren, waar zowel bedrijven als wij trots op kunnen zijn.” Het is duidelijk: Janinja is een echte duizendpoot. Van huisstijl ontwerp, tot bedrijfsfilm design tot een fotoshoot. Dit visuele talent is –samen met haar team- van alle grafische markten thuis.

 

Contactgegevens

 

 

 

Janinja Olivier
Studio Olivier
Biesboschhaven Noord
4251NL Werkendam
0)6 24 40 61 53

www.studio-olivier.nl
info@studio-olivier.nl

linkedin facebook

Vakgebied

Grafisch ontwerp & design  

Bekijk ook de andere vrouwen