Sandra Paans

Banner_Sandra Paans2De goeie move van Sandra Paans

Een superposter van New York vult de directiekamer van mr. Sandra Paans. Aan de andere kant hangt een toga. De paarse stoeltjes zitten prima voor een pikant gesprek. “Ik ben drie keer in New York geweest. Druk, chaotisch, maar goeie sfeer. En ja die toga, nostalgie”, steekt de algemeen directeur van de Werkendamse Verwarmings Industrie en de Werkendamse Verwarmings Centrale van wal.

Met de maatschappelijke betrokkenheid van Sandra Paans zit het wel goed.  

Advocaat
Sandra Paans (30) studeerde strafrecht aan de Erasmus Universiteit. “Na het gymnasium was de stap naar de Erasmus Universiteit tamelijk logisch. Ik ben een echte boekenwurm. Ik kan uren in een dossier turen. Strafrecht is heel dynamisch, veel anders dan civielrecht. En dat gevecht in de rechtbank… Mijn vader zei op een gegeven moment dat ik minder uit boeken moest halen en meer uit het leven.” Ze ging werken bij een Rotterdams advocatenkantoor. Een rustig Werkendams meisje tussen grote monden? “Ik sta liever niet op de voorgrond, maar dat veranderde langzaam. Het was een geweldige groep advocaten, niet alleen qua vakgebied, maar ook intermenselijk. Open en recht voor zijn raap. Heb wel iets van die mentaliteit overgenomen”, vertelt ze met 80 werknemers op de achtergrond.

Familiebedrijf
1Het ruim 50-jarige familiebedrijf – in de volksmond de Werkendamse – draaide onder leiding van haar markante vader Teus lekker, totdat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. “We raakten in het ziekenhuis in gesprek. Hij wilde graag dat ik bij hem in de zaak kwam, wilde die keuze aan mij overlaten. Mijn baas vond het geen onlogische stap en dat was een zetje in de goede richting.” Sandra Paans nam na het overlijden van haar vader de leiding van het bedrijf op zich. De toga uit, het werkpak aan, een andere wereld. “Een goeie move, maar ik moet mijn eigen weg zien te vinden. De een zegt dat ik wat meer in gesprek moet gaan. De ander vindt dat ik wat harder moet zijn’’, zegt ze uit de grond van haar hart.

Duurzaam
Sandra Paans zit aan het stuur en moet de Werkendamse door de crisis loodsen. “We mogen niet mopperen. De service-afdeling werd vorig jaar flink uitgebreid. Het zwembad in Andel is voor ons een groot werk. Veel mensen willen duurzaam bouwen, maar daar hangt een prijskaartje aan, en dan haken ze af. Ze zien het nog als een luxe artikel.”

Maatschappelijk
Met de maatschappelijke betrokkenheid van Sandra Paans zit het wel goed. Ze is bestuurslid bij haar favoriet Kozakken Boys, voorzitter van de businessclub – een tikje gehad door de crisis – en raadslid voor Lokaalbelang. “Vader zat ook overal op en in. Ik ervaar het (nog) niet als een negatieve belasting.” 

 

Contactgegevens

 

 

 

Sandra Paans
Werkendamse Verwarmings Centrale
Werkendamse Verwarmings Industrie
Ir Blankenstraat 6
4251 NR Werkendam
0183 50 27 55
0653840217

Www.wvi.nl
S.j.paans@wvi.nl

twitter

Vakgebied

Aanleg en onderhoud klimaatinstallaties   

Bekijk ook de andere vrouwen