Marianne Koorengevel

Banner_MarianneKoorengevel2

Een vrouw met helm en een groot hart

ALMKERK – Een carport met zonnepanelen. Ik wandel de Voorjaarsbeurs Altena op Golfpark Almkreek binnen. Op zoek naar Marianne Koorengevel (51). Vorig jaar verkozen tot de topvrouw van Altena. Een dijk van een vrouw moet het zijn. Ik herinner me dat ze in Dussen ter wereld kwam als Marianne Teuling. En haar opmerkelijke carrièreswitch: van ziekenverzorgster naar polyesterbabe. Ze kwam Schiedammer Ron Koorengevel tegen bij De Soos. Een vruchtbaar huwelijk met de Maropol Groep als resultaat. We strijken neer op het terras van het golfpark. De nieuwe bevlogenheid weg met het cynisme bepleit door de filosofe Joke Hermsen, zit tegenover me.

Gezondheid, gezin, werk. Het leven kan zo voorbij zijn.

“Ik werkte als ziekenverzorgster bij het Nieuwe Gasthuis en Wijkestein Ron begon liever voor zichzelf, aan het Dijkje te Rijswijk was dat, en nam ontslag bij Poly Products. Ik moest bedrijven bellen om opdrachten te krijgen. Nou, ik had er geen verstand van en was tamelijk onzeker. Maar ik moest wel! Mogen we slangen repareren? We kregen contact met offshorebedrijf Heerema. De slangen pasten niet in het kippenhok. Geld bij de bank geleend en grond gekocht in Werkendam’’, vertelt ze terwijl een aangenaam briesje de golfclinics beroert. De verpleging of het polyester? Ze stond voor een keuze maar eigenlijk was het geen keuze. “Ik groeide met het bedrijf mee. Laadde de vrachtwagens en volgde bijscholingscursussen boekhouding en secretaresse. Kan me herinneren dat ik op de eerste factuur de BTW vergat… We bestaan nu 24 jaar en hebben 25 man in dienst. Soms lopen er 40 in de fabriek. Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt. Er zijn nog genoeg ideeën om te verzilveren! Maar na de ontdekking van borstkanker ben ik anders naar het leven gaan kijken, ja. Wees gelukkig met wat je hebt. Gezondheid, gezin, werk. Het leven kan zo voorbij zijn.”

a067Marianne Koorengevel hoeft niet meer om opdrachten te smeken. Maropol doet zaken met Boskalis, Damen Shipyards en Van Oord. Het bedrijf maakt onder meer stalen stoppen van zeven meter doorsnee voor windmolens drijvend met een speciaal schuim. Dan kunnen ze deze naar het werk op zee worden gesleept. De duurzame keten van onze maakindustrie heeft het hartstikke druk! “Ik moet van alles verstand hebben. Schuim voor windmolens. Waar laat ik het chemisch afval? Ik heb een brede kennis en voel me niet onzeker meer maar als ik ergens met een helm loop moet ik me wel bewijzen”, zegt ze met een degelijke knipoog. Maar de ziekenverzorgster is niet verloren gegaan. Spuwen in de handen, liefde voor het vak en maatschappelijke betrokkenheid. Ron en Marianne stonden mede aan de basis van Team Almkerk ten bate van de Roparun. “Met elkaar iets doen voor het goede doel geeft zoveel energie.”

 

Contactgegevens

 

 

 

Marianne Koorengevel
Maropol BV                         
Velsenstraat 2
4251 LJ Werkendam
0183 505 460 
0183 505 461
06 55 37 24 64

www.maropol.nl
www.comaro.nl
marianne@maropol.nl

Vakgebied

Bouw, exploratie en innovatie   

Bekijk ook de andere vrouwen