Carla Breuer

Banner_CarlaBreuer

Een kijkje in de keuken bij de burgemeester.

Culinaire specialiteiten van Carla Breuer zijn: vissoep, cup cakes en pannenkoeken. Ooit volgde ze een koksopleiding en die komt nog altijd van pas. Van een echt ‘kijkje in de keuken’ is geen sprake tijdens het interview met Carla Breuer, burgemeester van Werkendam. In haar kamer op het gemeentehuis weet ze wel smakelijk te vertellen over haar kookkunsten. Want naast eerste burger, is Breuer moeder van Aimée (10) en Jort (7). En die monden moeten dagelijks op verantwoorde wijze gevoed worden. “Ik kook natuurlijk niet iedere dag een driegangen diner, maar sta wel bijna dagelijks in de keuken. De presentatie van het eten vind ik belangrijk. Een high tea, met scones en hartige hapjes op een etagères, daar maak ik dan weer foto’s van. Samen met de kinderen cup cakes maken en nu voor Pasen eieren beschilderen, dat vind ik gezellig om samen te doen. Zondag komt de familie eten, maar vraag me niet wat we gaan eten, daar heb ik nog niet over nagedacht”.

Plannen en combineren
Haar drukke baan als burgemeester gaat volgens Breuer prima samen met het moederschap. “Je kunt als burgemeester vaak je eigen tijd indelen. Eerst ’s morgens de kinderen naar school brengen en dan door naar het gemeentehuis. Wanneer een vergadering in de avond uitloopt, is de familie altijd bereid de kinderen op te vangen. Het vraagt wel een strakke planning, maar dat leer je door de jaren heen. Mijn dochter is geboren toen ik wethouder in Nieuwegein was, ik weet zo niet beter dan dat je vooral goed moet plannen, want ik werk zes, soms zeven dagen per week. Wanneer de kinderen vrij zijn, neem ik ze mee als het kan zoals laatst. Naar de opening van de kinderboerderij de Floreffehoeve. Mijn dochter wil geen burgemeester worden. ‘Mama moet altijd werken’ zegt ze dan. Als ik thuis ben, moet er toch vaak nog even een telefoontje gepleegd worden. Als vriendjes komen spelen, hoor je hen wel eens vragen, hoe het is om een burgemeester als moeder te hebben? Mijn moeder is gewoon mijn moeder…,hoor ik ze dan zeggen. Ik moest pas nog iets tekenen op het gemeentehuis Jort en zijn vriendje gingen mee. Die had later tegen zijn moeder gezegd, dat hij hele spannende dingen had gedaan.”

Werkendam een bewuste keuze
Het wonen in een dorp als Werkendam noemt Breuer ideaal. “We wonen vlak bij school en als gezin is het heerlijk rustig wonen. Ik voel me hier echt thuis. De keuze voor een dorp heb ik wel bewust gemaakt, voordat ik solliciteerde in Werkendam. Verder ben je natuurlijk 24 uur per dag burgemeester, zelfs ‘s nachts. Je moet altijd representatief gekleed zijn, zelfs als je het gras maait in de voortuin…”

 

Contactgegevens

 

 

 

Carla Breuer
Burgemeester Werkendam

www.werkendam.nl

 

Vakgebied

Overheid  

Bekijk ook de andere vrouwen